sábado, 23 de octubre de 2010

In memoriam...

Anys 60... Vos sonen? l'era del Pop,el rock de The Rolling Stones, dels hippies, el Che Guevara, Keneddy, Martin Luther King, l'arribada de l'home a la lluna...M'encantaria  haver viscut en eixa època! En una dècada es fan meravelles... I una d'aquestes meravelles va ser, per descomptat, la música.

Qui diga que no coneix als meravellosos Beatles... Els Beatles foren els "inventors" del pop pròpiament dit.  Els "mags" de la música John Lennon, Ringo Starr, Paul McCartney, George Harrison... Quins il·luminats. Tot en ells ha sigut copiat: quantes voltes haurem sentit les seves cançons en la veu d'altres cantants, quantes voltes haurem copiat la famosa foto creuant "Abbery Road", fent-la nosaltres amb els amics creuant el carrer del poble... Crearen el moviment dels fans, la Beatlemanía. Foren mags de la música no sols amb l'estètica sino amb el contingut: Yellow Submarine? la cançò més innocent que he sentit mai. Let It Be? sense comentaris, increíble.

I com els Beatles, molts més. Simond&Garfunquel, The Beach Boys, Els Rolling, The Who... Qui els hagera pogut sentir en directe! Això si que era música.

Ja no hi ha música així. Ni hi haurà mai més. Ara ja no se'ns eriçarà la pell al sentir cançons com Octopus Garden o All you Need is Love. Ara la música no te melodia, es un "sense sentit" orientat a l'ambient discotequero. Les cançons ja no busquen la harmonia melodia-lletra, sols busquen la fama, el ser conegudes per sen aplegaloses i tindre una senzilla melodia que tothom repeteix com a loros.

Ningú podrá igualar de cap manera als músics dels 60. Ni les "dives" actuals com Lady Gaga- si, aquella que es posa un tròs de ternera al cap, a mòde de barret- o Brithney Spears- la que cada dos per tres es rapa els cabells-. Ara sols es pretén l'impacte estètic, ningú es preocupa per l'essència, pel feeling... la música ja no es música, es marketing. Que pena.

Pero jo sempre seré optimista, sempre esperaré sentir algún nou grup a l'estil del  We are living in the yellow submarine... Per això aquesta entrada al blog. In memoriam dels millors grups que han existit en la història de la música, i que mai s'obliden ni s'oblidaràn. Salut!

No hay comentarios:

Publicar un comentario